محل تبلیغات شما

 

بنام زیبایی بخش هستی

پنجمین مصاحبه سراغ شهروندی رفتم نخبه،خوش مشرب و متواضع و صاحب نظر در بیشتر زمینه های علمی.از آن انسانهایی که روی خود کار کرده و از کوچکترین فرصتها برای مطالعه و به روز بودن استفاده بهینه می کند.از ایشان تشکر می کنم با داشتن مشغله کاری فراوان به احترام شهروندان با دقت و ظرافت این مصاحبه را انجام داد.

برای ایشان آرزوی توفیقات روز افزون دارم.
شهروند مصاحبه

سلام و عرض ادب خدمت شما.ابتدا تشکر میکنم جهت قبولی مصاحبه و خوشحالیم که به عنوان پنجمین مصاحبه شونده در خدمت شما هستیم.
۱.مختصری از بیوگرافی خود را برای خوانندگان بفرمایید؟

با درود به همه هم ولايتي هايم و سپاس از زحمات شما.
عبدالرحمن بابا احمدي هستم. زاده  ٤٨ در همين خاك دامنگير و نسل اندر نسل هم در همين بزرگْ قطعه كوچك كه نامش وطن است!
۳.به زعم و نظر تمامی معلمان شهر شما در سر لیست نخبه های آنها بوده اید؟چرا؟چقدر آن استعداد شما بوده و چقدر آن پشتکار و زحمت بوده؟

البته نظر لطف آنهاست.
من واقعاً با شكسته نفسي هاي نخ نما و تصنعي ميانه اي ندارم ولي صادقانه مي گويم داشته هاي ناچيز همه ما از زحمات بي شائبه معلمان است.
من هر كدام از معلمانم را كه مي بينم ناخودآگاه دوباره همان حس و رابطه معلم-شاگردي تكرار مي شود.
نسل ما همه زحمتكش و درسخوان بودند به هر حال با واقعيات سخت زندگي از همان ابتدا آشنا مي شدند و شاهد زحمات توانفرساي پدران و مادرانمان بوديم و اكثريت نمي توانستيم بي انگيزه و بي تفاوت باشيم.

واقعاً بدون اغراق بخش عمده آن تلاش و زحمت بود تا استعداد!
با تمام وجود و با تجربيات شخصي كاملاً باوردارم كه به قول اديسون:
موفقيت يعني يك درصد استعداد و ٩٩ در صد تلاش.
۴.در آن سالهای نبود امکانات چگونه درس می خواندید؟

شرايط بسيار سخت تر از نسل ما نسلهاي قبل از ما بودند كه درس خواندن برايشان بارها از ما هم سخت تر و طاقت فرساتر بود كه بايد از بزرگان آن نسل كه الگو و سرمشق ما بودند ياد كنيم.
همين جا از آنها نيز قدرداني و سپاسگزاري مي كنم.
ما از پنجم دبستان دو شيفت بوديم و در هر روز ٤ بار فاصله خانه تا مدرسه را پياده مي رفتيم.
چند سال هم در نبود برق تكاليف مدرسه و درس خواندنمان با چراغهاي نفتي مشهور به" چراغ سيمي" بود.
دبيرستان دالكي كه مي رفتيم همه بچه هاي محل بايد سحر بيدار مي شديم كه با ميني بوس هاي ولات كه كلي معطل مي شدند تا مسافرشان تكميل شود طوري برويم كه ساعت ٧/٥ صبح زمستان در  مراسم صبحگاه دبيرستان حاضر باشيم و جالب آنكه به ندرت كسي عقب مي ماند و هميشه آقاي مهتدي-مدير دبيرستان- از اين نظر بچه هاي ولات را تحسين مي كرد…
۲.مختصری از مراحل تحصیلی خود تا به امروز را شرح نمایید؟

سال ٥٥ شروع تحصيل در دبستان كاووسي مزارعي و تا پايان دوره راهنمايي در محل بودم.
دوره دبيرستان را به شيراز و دبيرستان شبانه روزي عشايري -يادگار مرحوم بهمن بيگي بزرگ- رفتم. لازم به يادآوري است كه وقتي با برادر بزرگ رفتيم حتي نتايج پذيرش را هم اعلام كرده بودند و آقاي ضيايي-كه عمرش دراز باد-با ديدن كارنامه نمرات، مرا از اختيارات ويژه خود پذيرفت.
البته من هم سعي كردم جواب اين اعتماد را بدهم و تابستان سال بعد بعنوان نماينده و شاگرد ممتاز كل دبيرستان در اردوي دانش آموزان ممتاز دبيرستانهاي شيراز به اردوي اردوگاه دانش آموزي شهيد باهنر تهران اعزام شدم.
سال بعد چند تا ازنخبه هاي محل( مرحوم سيد علي موسوي و آقايان رزمجو، جوكار و بارگاهي) را معرفي كردم كه حتي بدون امتحان ورودي پذيرفته شدند و همه از نخبه هاي دبيرستان…
۵.چندتا از دانش آموزان مستعد و نخبه دوره خود را نام ببرید؟

دكتر كشاورز-دكتر اكبر مزارعي
آقايان منوچهر رزمجو- محمد بارگاهي-محمدحسين هادي پور-(نقد)علي بارگاهي-مرحوم سيدعلي موسوي-محمدرضا رزمجو و محمدرضا جوكار و
۶.چه شد رشته علوم تجربی را انتخاب کردید؟چه شد رشته پزشکی را انتخاب نمودید؟

از كودكي به مطالب علمي علاقه ويژه داشتم.
فضاي تشويقي هم بشدت به نفع رفتن به رشته تجربي بود.
خب واقعيت آن است از زمان فراعنه مصر و سينوهه پزشك مخصوص فرعونهاي مصر تا هم اكنون و حتي بعدها پزشكي واجد جذابيتهاي زيادي است كه اكثريت قريب به اتفاق آنهايي را كه بتوانند بروند به سمت خود مي كشاند.
واقعاً طوري بود كه دو سال آخر دبيرستان در عالم بيداري جز به قبول شدن در پزشكي -آنهم فقط شيراز يا تهران- به چيز ديگري نمي توانستم فكر كنم( البته بعدها فهميدم اينهمه سخت گيري به خود و متعاقب آن فشارهاي حاصله نه مفيد و نه ضروري بود!!)
۷.در دوره شما نابغه ای بود به نام سید علی که خیلی زود از میان شما پر کشید و آسمانی شد،از خصوصیات زنده یاد بگویید تا همشهریان از طریق این مصاحبه هم بدانند چنین همشهری داشته اند و  فاتحه ای نثار روح بزرگ آن مرحوم نمایند ؟از آن وداع تلخ هم بگویید؟

آن زمان شايد خصوصيات و عملكردهاي بسياري از بچه ها طبيعي و  معمولي به نظر مي رسيد ولي الان كه با ديد وسيع تري مقايسه كنيم واقعاً مواردي اعجاب برانگيز بود:

مرحوم علي بيماري مادرزادي و شديد قلبي داشت بطوريكه سال آخر زندگي( سال اول دبيرستانش) حتي يك طبقه خوابگاه را نمي توانست يكسره بالا بيايد و بارها كبود مي شد و حتي چند بار غش كرد ولي ذره اي از تلاش و روحيه بخشي باز نمي ايستاد.
يك پيشنهادش اين بود كه ما كه نمي رسيم كتابهاي زيادي بخوانيم هر كسي كتابي بخواند و خلاصه را براي بقيه توضيح دهد و چقدر از اين لحاظ همه با …
۹.شما با اینکه یک پزشک هستید ولی صاحب نظر در بیشتر علوم انسانی هستید از اقتصاد و ت گرفته تا شعر و ادبیات،چگونه ممکن است؟
نه من اصلاً در جايگاه صاحب نظري نيستم
بله! بعنوان يك علاقمند حوزه هاي مختلف علوم انساني بصورت آماتوري فقط اين علاقه ها را افتان و خيزان پيگيري مي كنم همين!!

ولي در مورد چگونگي آن: در دوران چندين شانس داشته ام
١-شروع سواد آموزي من مصادف شد با جريانات انقلاب و اين باعث گسترش ورشد انفجاري كتاب، رومه، مجله و كالاهاي فرهنگي در كشور و حتي در روستاهاي دورافتاده اي مثل محل ما شد.
٢-برادر بزرگترهميشه اهل مطالعات متعدد بودند
٣-برخي معلمان فوق العاده و استثنايي در دوران تحصيل مانند آقاي شولي و حاج آقا موسوي در محل و آقايان دكتر نوروزي و مرحومان فرصتي و حسن شاهي در دبيرستان شيراز و آقاي شبانكاره دبيرستان دالكي كه همه مطالعه كتب غير درسي را تشو…
۸.با توجه به شناختی که از شما دارم از هیچ چیز به اندازه کتاب خواندن لذت نمی برید،چرا؟
چند کتاب در کتابخانه شخصی شما وجود دارد؟

واقعاً نمي دانم چرا!!
اين هم مثل خيلي چيزهاي ديگر زندگي است كه حتماً" علت ياعلتهايي" هر چند در سطح ناخوداگاه دارد كه شايد ما ندانيم ولي دليلي ندارند!!

تعداد كتاب؟!! تعداد كتاب نه هدف است نه به قصد رسيدن به ركوردي خاص و نه خودِ عدد فايده خاصي دارد! بهمين دليل واقعاً حتي دنبال يه آمارگيري كلي هم نبوده ام ولي فكر كنم  تا اكنون حدود ١٥ هزار جلدي شود كه البته مرتب دارد به آنها اضافه مي شود گرچه متاسفانه شايد ١٠ درصد آنها را فرصت كرده باشم بخوانم.تمام آرزويم در صورت باقي بودن بقا كم كردن هر چه بيشتر كار حرفه اي و افزودن بر سرعت مطالعه است. كه وقت زيادي نمانده:
بقول سعدي عليه الرحمه" اي كه پنجاه رفت و در خوابي/ مگر اين چند روزه دريابي!"
و…
۱۰.بیشتر از مطالعه کتابهای پزشکی لذت می برید یا علوم انسانی؟چرا؟
خوب دوره تحصيل از كتابهاي پزشكي، گرچه هيچگاه شوق مطالعه غير درسي را نتوانستم از خود جدا كنم ولي واقعيت آن است كه بعد از اتمام تحصيلات هرچه جلوتر آمدم و مي آيم كفه علوم انساني برايم سنگين تر مي شود.
۱۱.شما از فعالان انجمنهای ادبی شهر هستید،اول اینکه چه انگیزه ای باعث می شود برای جلسات انجمن از شیراز به وحدتیه بیایید؟بعداز گذشت چند سال شاهد چه تحول و خروجی از انجمنهای ادبی بوده اید؟
پیشنهاد شما برای پربارتر بودن انجمنهای ادبی چیست؟

ا-علاقه ذاتي به حوزه ادبيات
٢-علاقه به پيشرفت همه جانبه زادگاهم بويژه در زمينه هاي فرهنگي
٣-تشويق نسل جوان پر استعداد شهرمان كه پر از ظرفيتهاي بالقوه هستند.

بسياري از چهره هاي تاثيرگزار شناخته شدند و تشويق شدند و همگي بيش از پيش  فهميديم خوشبختانه چقدر ظرفيتهاي آماده استارت زدن براي پيشرفت داريم و اين چقدر مسئوليت همه مان را سنگين تر مي كند!!

اما پيشنهاداتي چند:
١-استقبال و نقش موثرتر بازي كردن فرهنگيان بويژه دبيران ادبياتمان
٢-افزايش مطالعه پيگير توسط اعضا و علاقه مندان بويژه نسل جوان
٣-حمايت بيش از پيش مراكز دولتي و نهاده…
۱۲.چه باید کرد که وحدتیه در همه زمینه ها پیشرفت و توسعه نماید از مسایل فرهنگی بگیر تا عمرانی و ورزشی؟

والا فكر كنم اين سوال يك جواب سر راست ندارد اگر هم داشته باشد من در حدي نيستم كه دستورالعمل جادويي بنويسم كه همه مشكلات را برطرف كند 
مثل اينكه بگوييم چه نسخه اي مي توان نوشت كه تمام بيماران را در حال و آينده درمان كند!!
اگر كسي ادعا كند چنين نسخه اي را مي نويسد يا از سنگيني سوال پرت و دورافتاده است يا شياد است!!
۱۳.برای انتخاب شایسته ها چه کار باید کرد که از قوم گرایی و این طرف آن طرف کردن شهر به سمت شایسته سالاری حرکت کنیم؟

در كوتاه مدت تشويق افراد متناسب با مسئوليت براي ورود به صحنه هاي عمومي
در ميان مدت و دراز مدت تشكيل جلسات گاهانه از افراد مختلف و اقوام متعدد و گسترش بينش فراقومي و فرامكاني و كار فرهنگي درازمدت و باوراندن اين نكته به همگي مان كه حيف است حدود شعور و سقف فكرمان را چند كيلومتر مربع خاك و جغرافيا تعيين كند!!
۱۴.تاثیر شفافیت عملکرد مسئولین در پیشرفت و توسعه جامعه چیست؟
تجربيات متعدد جوامع مختلف در طول زمانها و فرهنگها و اديان گوناگون نشان داده است انسان بدون كنترلهاي بيروني و دروني( وجدان و نصايح اخلاقي و. ) ذاتاً به سمت فساد خواهد رفت.البته كنترل و شفافيت عملكردي بيروني در درازمدت مهمتر و موثرتر است.
در اين روند تعريف حوزه خصوصي و حوزه عمومي بوجود آمد.
حوزه خصوصي به خود افراد واگذار شد ولي حوزه عمومي مانند سياست و نهادها و سازمانها بايد در بيشترين حد ممكن شفاف و بر اساس مسئوليت -البته با حفظ حريم و احترام -باشد.
هر جا به بهانه گردش سريعتر امور و عدم دخالت افراد غير مسئول يا اعتماد زياد به سياستمداران و كارگزاران از نور تاباندن به كانونهاي قدرت جلوگيري شد بدون استثنا در درازمدت به تشكيل كاست هاي قدرت، تاريكخانه ها و پستوهاي حيف و ميل و صورت حساب سازي و رانت بري…
۱۶.پیشرفت علم و تکنولوژی تا کجا خواهد رفت؟تاثیر فضای مجازی بر جامعه چیست؟
دو سر طيف خواهد بود: بشر يا خود را نابود خواهد كرد يا رسد آدمي به جايي كه بجز خدا نداند!!

۱۷.تلخ ترین و شیرین ترین خاطره دوران پزشکی خود را بفرمایید؟
يكي از تلخ ترين خاطرات:
آخرين باري بود كه مرحوم باقر ارشدي را يك هفته اي قبل از درگذشت،در مطب شيراز سونو كردم( ايشان را در طي چند سال بيماري بارها در برازجان سونو كرده بودم)و ديدم كبد كوچك، توده هاي قبلي بزرگتر و مقدار قابل ملاحظه اي آب در شكم جمع شده است كه اينها همه علائم مرگ قريب الوقوع بودند. تقريباً مطمئن بودم آخرين باري است همديگر را مي بينيم تا درِ  آسانسور مشايعت كردم با بغض ولي در عين حال حرفهاي روحيه بخش ازشون خداحافظي كردم: حرفهايي كه هيچكدام باور نداشتيم!!
از شيرين ترينها: اولين باري كه در سونو خبر بارداري يك زوج نابارو را بع…
۱۵.چند وقتی هست که هجمه علیه دستمزد بالای پزشکان هست،چرا؟چرا یک پزشک باید دسمتزدش چند تا چندصد برابر یک کارمند مثلا دکترای اقتصاد یا دکترای حقوق و.باشد؟
الف:وقتي جامعه اي از بهبود شرايط اقتصادي اكثريت مردمش به هر دليلي ناتوان است، راه راحت تر پايين كشاندن اقليتهاي ناچيز با متوسط درامدي بالاتر از معمول است
ب:پزشكان بعلت گرفتاري هاي شغلي و فرصت كمتر براي پيگيري و احتمالاً اشراف كمتر به حوزه هاي حقوقي جزو اهداف اوليه هستند.

پ:مطمئناً با بدتر شدن وضعيت اقتصادي مردم و براي تسكين پيدا كردن موقت اكثريت مردمي كه در معاش روزمره شان مانده اند و نيز كاهش عصبيت هاي اجتماعي از ناكارآمديها، فساد، رانت، اختلاس و اين بولدوزر به پزشكان محدود نخواهد شد و بعد وكلا، قضات، صنف طلافروشان و حتي تاجران جز مثلاً معامله گران خرماي خودمان و  . هم در نوبت خواهند بود!!
در واقع به…
۲۲.معضلات رشته پزشکی را بفرمایید چون همه فقط درآمد بالای آن را می بینند؟

پزشكي رشته اي پرترافيك، شديداً رقابتي و پر استرس است كه در حالت معمول تازه اگر موفق شوي آنرا به سرانجام نيكي برساني حدود ٢٠-١٥ سال از بهترين برش زندگي ات(يعني حدود٢٠ تا ٣٥ سالگي) را مصرف مي كند البته اين زمان  معمولي آن است اگر كشيكهاي شب تا صبح بيدار و استرس هاي گاه ازپا درآورنده آن را به حساب آوريم و با رشته هايي كه متوسط صبح تا ساعت اداري جمع و جور مي شوند مقايسه كنيم بالاي ٥٠ سال واقعي مي شود.
خلاصه مي توان گفت از ابتداي ورود تا زماني كه بتوان بصورت تخصصي خدمتي ارائه داد علاوه بر هزينه سرسام آور مالي حدود٢٠ سال زمان مي برد. مسئوليت انساني آن هم كه هميشگي است.
در بهترين حالتِ موفقيت،بيشتر بدرد جامعه، آشنايان و خانواده مي خوري نوعي
پيشمرگ شدن براي بقيه است!!
۲۳.ممکن است در آینده شاهد چاپ کتابی در زمینه ادبیات یا هر موضوعی از شما باشیم؟

انسانها قابل احترامند و وقتشان  سرمايه غيرقابل جايگزين آنها پس قابل احترام تر
بنابراين زماني بايد چيزي نوشت كه ارزش وقت گرفتن از مخاطب را داشته باشد.
پس در هر زمينه اي كه  بخواهيم بنويسيم بايدحرف نو و مفيدي براي گفتن داشت.
نوشتن وسيله است نه هدف!!
من هنوز  اين شرايط را بدست نياورده ام.
۲۴.چه توصیه به جوانان شهر دارید برای داشتن یک زندگی خوب؟
بر خلاف شعارهاي انشاوار مي دانيم بدست آوردن مولفه هاي يك زندگي خوب به بسياري فاكتورها و عوامل بستگي دارد و همه آنها در دست خودِ فرد نيست ولي بعنوان يك پيشنهاد كلي بشدت معتقدم هر فردي حداقل در يك زمينه و حوزه خاص نابغه است و قبل از آنكه دير شود تلاش كند زمينه استعداد و علاقه ذاتي خود را بدست آورد و پيگيري كند.
به نظر من،زندگي خوب يعني رفتن از استعدادهاي بالقوه به توانهاي عملي و بالفعل در جاده عشق و علاقه!!
۲۵.اسامی را که نام میبرم در یک جمله احساس یا نظرت بفرما

حاج اکبر بابا :
بيش از برادر بزرگترْ استاد،الگو و سرمشق

حاج محمدرضا فقیه الاسلام
پيشكسوتي كه فاصله سني را باهاشون احساس نمي كني 
با قلمي گاه حسرت برانگيز!

حاج سید قاسم :
مردي براي تمام فصول

حاج محمدعلی حیاتی
عاشق و پيگير هميشگي رياضيات

حاج محمد نورافکن
نماد اراده براي ايجاد تغييردر مسير زندگي فردي
دکتر ایرج کشاورز
دوستيْ معتبر ، كم سن ترين نابغه مباحث سياسي
در اواخر دهه٥٠ شايد در جهان!!! 
دکتر اسفندیار فولادی
قلبِ رشته  قلب
دکتر سیروس عباسی
جراح ترين  اديب و اديب ترين جراح

علیکرم افشار
زحمتكش قابل احترام عرصه ادبيات و فرهنگ با علاقه اي بيش از امكاناتي كه در اختيار دارند.

حسین جعفری
متخصص ترين و گنجي در ادبيات كلاسيك .
طنزپردازترين در عرصه طنز شفاهي و كمي انعطاف ناپذير و مستعد سوتفاهم در حوزه طنز گفتماني مكتوب 

حسین مزارعی:
طنزپردازي مادرزاد، دلسوز پيشرفت همه بچه هاي ولات و منطقه از هر طيف و طبقه در چند نسل

علیحسین جعفری(بیدل):
صادق ترين و انتقادپذيرترين دوست 

حاج عدنان مزارعی:
پر از ظرفيتهاي بالقوه

فرمانده گودرز رحیمی
مديري مادرزاد، زحمتكش بي چشمداشت امور فرهنگي، شاعري كم توجه به استعدادهاي شگرفش!!

ساحل تراکمه
 غزل بانو ترين شاعر ولات. مخالف هر اظهار نظري حتي اگر خلافش 

ثابت شود!!

حسین باقری 
باسوادترين شاعر جوان ولات با آينده اي روشن در سطح كشوري

محسن کاووسی
از معدود چهره هاي چند استعداده ولات طنز پردازي كه با مطالعه بيشتر در اين زمينه حرفهاي زيادي براي گفتن خواهد داشت.

 

مصاحبه کننده:محسن کاووسی

نقایص موجود در نظام آموزشی کشور و راهکارهای رفع آن

یک روز خاطره انگیز ...

هرچه رکاب می زنم...

كه ,مي ,هم ,اي ,سال ,يك ,است كه ,خود را ,كه در ,مي شود ,بيش از ,پنجمین مصاحبه شونده

مشخصات

تبلیغات

محل تبلیغات شما

آخرین ارسال ها

برترین جستجو ها

آخرین جستجو ها